Bios vs Thuis

Naar de bioscoop gaan deed ik dan echter niet zoveel. Soms ging ik wel eens naar een film die ik echt heel graag wilde zien. Zoals: Lord of the Rings of Harry Potter. Dat zijn dan van die films waar iedereen het over heeft. Mijn eerste bioscoopherinnering kan ik me nog wel heugen. Dat was Spice Girls the movie. Daar ben ik heen geweest met mijn oma. Fantastisch vond ik het, of mijn oma het ook zo leuk vond weet ik niet… Ook ben ik ooit met een jeugdliefde naar de bioscoop geweest.
Ik vond het ontzettend spannend, hoopte natuurlijk dat we tijdens de hele film zouden zoenen. Uiteindelijk was het verschrikkelijk. Hij zoende me inderdaad, maar hij was absoluut geen goede kusser. Hij dacht waarschijnlijk het tegenovergestelde, want de rest van de film probeerde hij zijn mond op de mijne te drukken. Ik heb een film nog nooit zo lang vinden duren… Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik daarna nooit meer een date mee heb genomen naar de film, slechtste idee ever. Ik vind de bioscoop tegenwoordig ook zo duur en dan al helemaal als je bedenkt dat ik naast een Netflix-verslaving, ook een popcorn verslaving heb. Heerlijk zoute popcorn, zo zout mogelijk! Als ik dan naar de bioscoop ga, dan bestel ik een hele grote bak. En daar dan tijdens de film constant in graaien. Knoeien maakt niet uit, je bent toch niet thuis ;-).

Bioscopen hebben geen uitstraling, filmhuizen hebben dat wel. Ze zouden series moeten draaien in een filmhuis! Een hele dag in een filmhuiszaal een serie kijken, amazing! Ik zou ’s ochtends beginnen met koffie en een croissantje (met pindakaas… rare gewoonte) en die zou ik dan al willen meenemen in de zaal. Ze moeten dan ook de stoelen een beetje aanpassen, zodat je je voeten ergens op kan leggen. Na drie afleveringen (zeg dat het 11.00uur is), wil ik dan al beginnen met mijn bak popcorn. Ongelimiteerd vreten in het donker, niemand die je ziet! Ik weet zeker dat het een gat in de markt zou zijn. Waarom dan een filmhuis en niet gewoon in een JT of Pathe-bioscoop? In het filmhuis hebben ze vaak ook een club of in ieder geval de ruimte voor een goed feestje. Ik stel me dan zo voor dat je, nadat je de hele dag hebt gerelaxt, meteen door kan naar een tof feest. Heb je niet het idee dat je hele dag niks hebt gedaan,  ben je er toch nog even uit geweest ;-). Haha nu ik erover nadenk, lijkt het me toch niet zo’n heel geschikt plan. Ik zou echt kapot zijn de dagen erna… veeg mij maar op! Stiekem levert series kijken me ook niet echt veel energie op. Ik lig dan de hele dag op de bank met een pot pindakaas en zelfgemaakte popcorn en voel me alleen maar lamlendiger worden. Ik weet dat ik me veel beter zou voelen als ik even de hond uit zo laten, maar die stap zetten… bah, dat is op zo’n moment gewoon niet te doen. Ik vind het ook gewoon heerlijk om op de bank te liggen en ondertussen op wat online gokkasten spelen via een online gokken gids zonder dat iemand mij scheef aankijkt en lekker zonder make up op de bank!