Nieuwe serie die je moet zien

Ik ben vorige week begonnen met het kijken van een nieuwe serie en dit moet ik met je delen. Slot Wars is namelijk superspannend. Ik zit continu op het puntje van mijn stoel. Het verhaal draait enerzijds om Mara, een 21-jarige rechtenstudent die op een prestigieuze universiteit studeert en anderzijds om Donnie en Rolf, twee zogenaamde loansharks die niets uit de weg gaan om een snelle winst te behalen. Ze komen elkaar tegen omdat Mara in aanraking komt met online gokken en geld nodig heeft om deze nieuwe hobby te verbergen. Leuk aan dit verhaal is dat beide kanten uitgelicht worden, zodat je voor alle partijen sympathie krijgt.

Eerste seizoen: veel gokken

In het eerste seizoen zien we hoe Mara, de keurige student tijdens het maken van een opdracht afdwaalt op het internet wanneer ze een online gokken gids tegenkomt. Uit nieuwsgierigheid drukt ze op de link en voor ze het weet jaagt ze haar hele beurs erdoorheen op online gokkasten. Terwijl ze de volgende dag haar collegegeld moet betalen. Geld vragen aan haar rijke ouders durft ze niet, die zijn immers van de werken voor je geld mentaliteit. Wanhopig zoekt ze het internet af op zoek naar manieren om snel aan geld te komen. Totdat ze bij D&R Loans terechtkomt, Donnie en Rolf dus. Binnen een paar muisklikken heeft ze het geld binnen, niet wetende wat haar nog te wachten staat.

Andere kant van het verhaal

Donnie en Rolf zijn twee broers. Ze hebben hun vader nooit gekend en groeiden liefdeloos op met hun alcoholistische moeder. Hun vermogen hebben ze vergaard met het verkopen van drugs. Toen ze eenmaal genoeg geld verdiend hadden, vonden ze het tijd om het rechte pad op te gaan. Het uitlenen van geld is immers gewoon legaal. Al zijn hun manieren van het geld weer terughalen erg dubieus. Vooral met rijkeluis kinderen hebben ze totaal geen medelijden. En al helemaal niet als deze ook nog eens een luxe verslaving hebben zoals een gokprobleem. Aan het einde van het seizoen komt een doodsbange Mara oog in oog te staan met de twee meedogenloze mannen die een aardige smak geld van haar tegoed hebben.

Seizoen 2: nog meer gokken

Zonder al te veel te verklappen, kan ik zeggen dat het tweede seizoen nog meer over gokken gaat. Tot Mara’s grote verbazing worden zowel gokken als online gokkasten erg populair bij haar op de campus, wat ervoor zorgt dat nog meer studenten in de problemen raken. Ondertussen tellen de broers hun geld. Ze zijn maar al te blij dat ze goede zaken weten te doen en geld afhandig weten te maken van de ruikelui die zich hun hele leven beter hebben gevoeld dan hen. Ze zullen hen eens een lesje leren. Echter, wat ze niet weten is dat Mara ondertussen naar de politie is gegaan om hen aan te geven. Aan het einde van het seizoen zit de politie ze dan ook op de hielen.

Seizoen 3: grote verrassing

Dit seizoen is vrij verrassend. Donnie en Rolf blijken namelijk nog een broertje te hebben. Zijn naam is Robbie en hij heeft Mara’s leeftijd. Deze Robbie probeert met haar in contact te komen met als doel haar hart te veroveren. Alleen dan kan ze zijn broers vrijspreken. De eerste keer dat ze elkaar tegenkomen is, hoe kan het ook anders, in het casino. Mara is aan het gokken en Robbie neemt plaats op de gokautomaat naast haar. Ze raken aan de praat en Mara wordt verliefd. De vraag is alleen of zij de enige is. Zal Robbie uiteindelijk voor haar kiezen of verraadt hij haar voor zijn broers? Kijk Slot Wars en kom er zelf achter. Deze serie is echt van harte aan te raden.